Vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Gheorghiţă: Ne aşteptăm ca termenul pentru autorizare să fie devansat

Vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Gheorghiţă: Ne aşteptăm ca termenul pentru autorizare să fie devansat

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a anunţat marţi că decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este aşteptată la mijlocul lunii decembrie de la Agenţia Europeană pentru Medicamente, însă este posibil ca acest termen să fie devansat. Medicul militar a precizat că autorităţile au început deja pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor din această grupă de vârstă.

„Datele de siguranţă şi de eficacitate sunt cât se poate de bune. Vaccinarea cu schemă completă la grupa de vârstă 5-11 ani s-a asociat cu o eficacitate de peste 91% în ceea ce priveşte prevenirea cazurilor de Covid.

Pfizer a depus la Agenţia Europeană a Medicamentului datele studiilor clinice efectuate şi ne aşteptăm ca la jumătatea lunii decembrie, însă este posibil ca acest termen să fie devansat, EMA să facă recomandarea de administrare pentru grupa de vârstă 5-11 ani, pentru vaccinul BioNTech/Pfizer”, a explicat medicul militar.

Flacoanele de vaccin sunt diferite pentru această grupă de vârstă, a amintit Valeriu Gheorghiţă. Vor fi zece doze de vaccin în fiecare flacon, iar fiecare doză va avea o treime din cantitatea folosită în prezent la copiii de peste 11 ani şi la adulţi, a precizat medicul Valeriu Gheorghiţă. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt