Vaccinare fictivă în Bucureşti

Vaccinare fictivă în Bucureşti

În plin val patru al pandemiei, cu spitalele arhipline şi noi restricţii dure, România a trecut de la vaccinarea la chiuvetă - la vaccinarea fictivă. Peste o sută de bucureşteni au primit certificate verzi digitale fără să vadă măcar acul vreunei seringi. Întreaga reţea infracţională funcţiona chiar în Capitală, într-un centru de vaccinare care aparţine primăriei Sectorului 2. Mai mulţi funcţionari publici ar fi înlocuit datele a zeci de persoane vaccinate cu ale altora - nevaccinate. Totul a ieşit la iveală după ce oamenii ale căror date au fost modificate au anunţat că nu-şi pot descărca certificatele.

Primele suspiciuni au apărut în luna august. Atunci, mai mulţi bucureşteni care se vaccinaseră la Centrul Neghiniţă au anunţat că nu-şi pot descărca certificatele covid de pe platformă.

Cinci imobile au fost percheziţionate şi 168 de persoane au fost aduse, rând pe rând, la audieri, în mai multe secţii de poliţie din Bucureşti.

Cei mai mulţi dintre suspecţi au ajuns la Secţia 8. Zeci dintre ei sunt beneficiarii certificatelor false. Restul - sunt cei care le-au eliberat.

4 funcţionari publici lucrau la Centrul Neghiniţă. Ei aveau rolul de registratori - adică verificau programările şi introduceau date în sistem. Pe lângă ei, mai erau şi medici şi asistente care se ocupau, efectiv, de imunizarea pacienţilor - şi care aveau contracte de prestări servicii cu Primăria Sectorului 2. Încă nu se ştie dacă suspiciunile planează şi asupra personalului sanitar.

Centru Neghinita se va redeschide in momentul in care ancheta politiei va permite acest lucru si după ce tot
personalul care lucra aici va fi înlocuit.

Funcţionarii publici sunt cercetaţi pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sau fals informatic - adică fapta de a introduce, modifica sau şterge, fără drept, date personale. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt