Va veni şi valul 5? Gheorghiţă: Nu suntem într-o perioadă favorabilă opririi epidemiei. Nu este exclus să se genereze o nouă tulpină.

Va veni şi valul 5? Gheorghiţă: Nu suntem într-o perioadă favorabilă opririi epidemiei. Nu este exclus să se genereze o nouă tulpină.

Perioada sezonului rece este favorabilă răspândirii SARS-CoV-2, asistăm deja la o tendinţă a creşterii cazurilor de COVID şi în alte ţări şi nu este exclusă în următoarele luni apariţia unei noi tulpini a coronavirusului, care să fie şi mai contagioasă şi să genereze un al cincilea val al pandemiei. Tocmai de aceea, este important să ne vaccinăm, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat dacă va veni şi valul 5 al pandemiei, Valeriu Gheorghiţă a declarat la Digi24 că vedem deja ţări care au o recrudescenţă a numărului de cazuri. „În Marea Britanie este o tendinţă de creştere a numărului de cazuri şi nu vreau să uităm că suntem în plin sezon rece. Iarna se apropie şi oamenii vor sta din ce în ce mai mult în spaţii închise, vor interacţiona din ce în ce mai mult, aerisirea încăperilor se va face mai puţin, iar riscul de infectare evident că va creşte, deci nu suntem sub nicio formă într-o perioadă care din punct de vedere al condiţiilor epidemiologice să fie în favoarea noastră, ci dimpotrivă”, a arătat Valeriu Gheorghiţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt