Urmările post Covid la copii pot fi extrem de grave

Urmările post Covid la copii pot fi extrem de grave

La jumătatea lunii ianuarie va începe vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani. Comitetul pentru Vaccinare a anunţat deja că platforma de programare va fi actualizată imediat ce România va primi dozele necesare. Medicii spun că vaccinul este la fel ca oricare altul pe care copiii îl fac deja la vârste fragede, iar vaccinarea copiilor reduce şi mai mult riscul de răspândire al virusului în comunitate. Părinţii nu sunt însă toţi convinşi că această imunizare este sigură pentru cei mici

Această doamnă are o fetiţă în vârstă de 5 ani. I-a făcut până acum toate vaccinurile şi spune că imediat ce serul pentru covid 19 va fi disponibil în România, o va imuniza pe cea mică.

Nu la fel de convinsă este această doamnă, care spune că va mai aştepta până ce o va vaccina pe fiica ei în vârstă de 8 ani.

Infectarea cu coronavirus la copii…vine de cele mai multe ori cu forme foarte grave.

Vaccinarea este cu atât mai importantă cu cât tulpina Omicron se răspândeşte de 5 ori mai repede şi deja a
început să fie dominantă şi la noi în ţară.

Vaccinul pentru cei între 5 şi 11 ani este şi subdozat, astfel0 că cei mici vor primi doar o treime din doza pe care o primesc adulţii. Se va face tot în două doze, cu rapelul la 21 de zile.

Medicii spun că cele mai grave cazuri de copii infectaţi cu covid 19 sunt în familiile în care părinţii sunt nevaccinaţi. Aceştia le recomandă părinţilor să stea de vorbă cu medicul, să se informeze şi să aibă încredere în ştiinţă. Riscul de miocardită la această grupă e vârstă este extrem de scăzut, spun specialiştii, faţă de cel observat la copiii peste 12 ani. Practic au fost doar 8,7 cazuri la 12 milioane de copii vaccinaţi în Statele Unite. În momentul în care dozele vor fi disponibile, părinţii pot face programare în platforma de vaccinare sau pot merge direct la centru.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt