Un bebeluş s-a născut în ambulanţa SMURD Arad care o transporta pe mamă la maternitate

Un bebeluş s-a născut în ambulanţa SMURD Arad care o transporta pe mamă la maternitate

Un bebeluş de 3,2 kilograme s-a născut în ambulanţa SMURD Arad care o transporta pe mamă spre maternitate. Copilul avea cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului, însă comandantul echipajului a reuşit să îi acorde primul ajutor.

Copilul - o fetiţă - s-a născut pe DN 7, la ora 17.40, în autospeciala SMURD a punctului de lucru Nădlac din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad. Are 3.200 de grame, se numeşte Alexandra Mirela şi le datorează viaţa celor 3 paramedicii, a transmis ISU Arad.


Cei trei paramedici care au ajutat-o pe mamă să nască sunt plutonier major Florin Macovei - comandant de echipaj, sergent major Krajcsik Kristian Ivan şi sergent major Alin Paulik.


Potrivit ISU Arad, intervetia a început în Nădlac şi nu părea foarte complicată - un transport la maternitate. Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice şi contracţii din 3 în 3 minute. Autospeciala a fost oprită, comandantul de echipaj a cerut dispeceratului o ambulanţă cu medic sau măcar asistent, dar până atunci, împreuna cu ceilalţi doi paramedici, s-au pregătit pentru a asista naşterea, relatează ISU Arad.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt