Timişoara iese din carantină în ciuda ratei de infectare. Măsura va fi ridicată peste 72 de ore.

Timişoara iese din carantină în ciuda ratei de infectare. Măsura va fi ridicată peste 72 de ore.

Timişoara iese din carantina de două săptămâni în acestă noapte! Incidenţa cazurilor la mia de locuitori este, însă, mai mare la ridicarea restricţiilor decât în momentul în care s-a decis carantinarea. O situaţie asememănătoare este şi în cazul comunei Ghiroda unde diferenţa este chiar de 1 punct.

20 de voturi pentru menţinerea carantinei, 9 împotrivă şi 9 abţineri. Aşa au votat aseară membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru menţinerea restricţiilor ar fi fost însă nevoie de 2/3 din voturi ceea ce însă nu s-a întâmplat. Primarul Timişoarei, Dominic Fritz cel care a fost un susţinător aprig al introducerii restricţiilor în oraş, votând pentru carantină, de data acesta s-a abţinut la vot.

Trebuie spus ca in momentul introducerii carantinei, rata de infectare cu Covid 19 în Timişoara era de 7,36 la mia de locuitori. Astazi, dupa 13 zile de carantină, incidenţa cazurilor este de 8,19 la mia de locuitori, mai mare decât în momentul instituirii. Carantina nu va fi menţinuta nici în cele 4 comune periurbane, deşi incidenţa cazurilor în toate localităţile este de peste 7 la mia de locuitori, cea mai mare fiind în Moşniţa. Nouă, peste 11. Majoritatea timişorenilor sunt de acord cu ridicarea carantinei pentru că spun ei, nu a avut niciun efect.

Săptămâna viitoare la Timişoara va fi deschis primul centru de vaccinare non stop din România. Va fi amenajat în cadrul Spitalul Judeţean şi va avea 4 fluxuri de vaccinare care vor functiona 24 de ore din 24. Aici va fi administrat doar serul Pfizer.

Astăzi Timişul a înregistrat peste 300 de cazuri noi de infectie cu SARS-Cov2, iar în secţiile de terapie intensivă sunt 58 de persoane.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt