Testarea Covid, inclusă în meniul restaurantelor

Testarea Covid, inclusă în meniul restaurantelor

La restaurant doar cu testare covid. Aşa ar putea arăta viitorul apropiat chiar în România. Reprezentanţii industriei Horeca cer Guvernului să-i excepteze de la regula potrivit căreia afacerile lor trebuie închise daca incidenţa îmbolnăvirilor trece de pragul de 3 la mie. Patronii au şi soluţii: testarea rapidă la intrarea în local sau prezentarea unui certificat de vaccinare. Soluţia este una care le surâde clienţilor. Nu şi guvernanţilor.

Aceasta este soluţia pe care cei din industria Horeca o propun autorităţilor pentru a nu mai închide restaurantele. În Bucureşti, rata de infectare se apropie din nou de 3 la mia de locuitori, aşa că patronii speră ca salvarea să vină din partea Guvernului. Ei cer scoaterea industriei de sub regula incidenţei.

Soluţiile propuse, testarea sau vaccinarea, ar putea să le salveze afacerile.

Şi în cazul evenimentelor private ar putea fi cerută testarea tuturor participanţilor cu 48 de ore înainte. Soluţia ar putea duce la creşterea numărului de clienţi, spun patronii.

Guvernanţii nu se gândesc însă deocamdată să ia în calcul scoaterea horeca de sub incidenţa de 3 la mia de locuitori.

În prezent, în Capitală, restaurantele funcţionează la o capacitate de 30%.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt