Spania începe vaccinarea copiilor

Spania începe vaccinarea copiilor

Spania a început vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani! De azi, peste 3 milioane de copii spanioli vor putea fi imunizaţi împotriva noului coronavirus. Vaccinarea se va putea face în centrele de sănătate, în şcoli şi în centrele
abilitate, numite ”vaccinodromuri”. Vaccinarea copiilor nu e singura măsură luată de autorităţile spaniole. La fel ca şi Franţa, Germania şi Marea Britanie, Spania continuă să înăsprească restricţiile din cauza noului val pandemic cu care se confruntă Europa.

Acest grup de vârstă este cel la care se înregistrează cea mai mare incidenţă din ultimele săptămâni, alături de grupul cu vârste cuprinse între 40 şi 49 de ani, a mai spus ministrul sănătăţii. Cantitatea de vaccin pentru copii e redusă la 10 grame, o treime din doza oferită adulţilor. Spania se alătură astfel Ungariei, Germaniei, Lituaniei, Letoniei şi Sloveniei, care au început campania de vaccinare a copiilor săptămâna aceasta. Imunizarea copiilor e doar una dintre măsurile luate în contextul noului val pandemic. Purtarea măştii şi distanţarea socială rămân şi ele printre cele mai importante restricţii anti-covid. După Italia, şi Grecia a impus noi restricţii de călătorie. Astfel, toţi cei care intră pe teritoriul ţării vor fi nevoiţi să prezinte un test PCR negativ. De asemenea, guvernul a decis reducerea valabilităţii certificatelor verzi a celor trecuţi prin boală de la 6 la 3 luni iar cetăţenii care nu pot face dovada boosterului, riscă să îşi piardă certificatul verdeâ

Lucrurile nu stau prea bine nici în Regatul Unit care a votat recent introducerea certificatului verde. Marea Britanie a înregistrat cel mai mare record de infectări de la începutul pandemiei. Aproape 80.000 de cazuri au fost înregistrate la nivel naţional în ultimele 24 de ore.

În contextul în care din ce în ce mai multe ţări apelează la a treia doză de vaccin, Agenţia Europeană pentru
Medicamente a anunţat că serul Johnson&Johnson poate fi administrat ca doză ”booster” la două luni de la vaccinarea persoanelor cu vârste de peste 18 ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt