Sălile de fitness vor funcţiona cu o capacitate redusă. Accesul se face cu adeverinţa de vaccinare

Sălile de fitness vor funcţiona cu o capacitate redusă. Accesul se face cu adeverinţa de vaccinare

Guvernul a decis ca din 15 mai sălile de sport să funcţioneze cu o capacitate de 50%, iar pentru acces clienţii ar trebui să prezinte dovada vaccinării, adică adeverinţa care atestă că au fost imunizaţi împotriva Covid-19. Patronii sau reprezentanţii sălilor care nu respectă regulile vor fi amendaţi, a precizat şeful DSU, Raed Arafat, în conferinţa de presă în care au fost aduse lămuriri cu privire la noile măsuri de relaxare.  

Hotărârea de Guvern, cu modificările care intră în vigoare din 15 mai, prevede că: Se permite activitatea cu publicul operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi / sau fitness fără a depăşi 50% din capacitatea maximă în judeţele / localităţile unde incidenţa la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minim 7 mp pentru fiecare persoană.

Întrebat cum poate verifica un patron de sală de fitness dacă persoanele sunt vaccinate, premierul Florin Cîţu a precizat că acestea trebuie să prezinte adeverinţa de vaccinare la intrare.

"Clienţii sălilor trebuie să prezinte dovada faptului că s-au vaccinat, aşa cum prezintă acel card de acces", a precizat premierul, la finalul şedinţei de Guvern. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt