S-a externat de la ATI pentru că nu crede în Coronavirus

S-a externat de la ATI pentru că nu crede în Coronavirus

O nouă zi, un nou record negativ de pacienţi COVID la Terapie Intensivă. Nu mai puţin de 1.324. Aşa că se caută soluţii pentru suplimentarea numărului de paturi. În tot acest timp, la Iaşi, un bărbat a plecat pe semnătură de la Terapie Intensivă, deoarece nu crede în existenţa virusului. Medicii se tem că ar putea muri acasă.

Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, a ajuns la spitalul Parhonn din Iaşi luni, în stare gravă. Medicii au decis să-l interneze direct la Terapie Intensivă, cu necesar de oxigen, dar şi de dializă. Când starea lui s-a îmbunătăţit, bărbatul a cerut să plece acasă.

Mai mulţi medici au făcut eforturi să-l convinge să nu plece.

Şi familia a încercat să-l facă pe bărbat să se mai gândească, dar a fost de neînduplecat. Spitalul a luat
legătura cu DSP Iaşi, care trebuie să se asigure că omul respectă carantina.

La nivel naţional, numărul locurilor la Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID a ajuns la 1.457.
În Bucureşti, unde avem cele mai multe cazuri, se caută cu disperare suplimentarea paturilor peste tot unde este posibil.

Iar la Sfântul Ioan va fi alipit un tir de Terapie Intensivă. Îi lipseşte însă un echipamet.

La sediul Ministerului de Interne a fost şedinţă de urgenţă, condusă chiar de premierul Florin Cîţu. La întrunire au mai participat şi coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheroghiţă, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, vicepremierul Dan Barna, şeful DSU Raed Arafat, precum şi medici şi specialişti din sănătate. Şedinţa a fost doar de evaluare a situaţiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt