Restricţii valabile în Bucureşti până la 8 decembrie. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a avut o şedinţă extraordinară

Restricţii valabile în Bucureşti până la 8 decembrie. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a avut o şedinţă extraordinară

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit sâmbătă, într-o şedinţă extraordinară, în contextul pandemiei, o serie de măsuri anti-COVID valabile până la 8 decembrie. Hotărârea prevede şi reglementări privind desfăşurarea ceremoniilor de Ziua Naţională a României, informează Agerpres.

Şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a avut sâmbătă o şedinţă, în contextul îngrijorărilor apărute pe plan internaţional în legătură cu noua variantă de coronavirus, Omicron, depistată iniţial în sudul Africii, dar şi în câteva ţări europene. Această variantă a suferit zeci de mutaţii şi există temeri că ar avea o transmisibilitate pronunţată şi ar putea eluda chiar răspunsul imun conferit de vaccinuri şi de trecerea prin boală.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis, astfel, să prelungească restricţiile deja în vigoare până la data de 8 decembrie, deşi Capitala are o incidenţă de 2,26 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de zilele anterioare. Masca de protecţie rămâne esenţială, iar o serie de activităţi sunt permise numai persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.

Afla mai multe desprebucuresticovidrestrictii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt