Clienţii restaurantelor, fast-foodurilor, cantinelor şi patiseriilor vor şti mai multe informaţii despre produsele pe care le mănâncă. De mâine, în meniuri se vor regăsi toate ingredientele şi conservanţii folosiţi de bucătari. Deşi legea e în vigoare, ea este citită diferit de autorităţi şi de cei cărora li se aplică.
O alimentaţie sănătoasă este un aspect important pentru mulţi dintre români. Mai ales atunci când din lipsa timpului sunt nevoiţi să mănânce la restaurante sau fast-fooduri. Legea iniţiată de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului îşi propune să-i ajute să afle exact ce au în farfurie.
Operatorii din industrie vor trebui să treacă în meniu toate ingredientele ce depăşesc 20 de grame din produsul finit.
Limita pare arbitrară şi a născut deja controverse.
Specialiştii atrag atenţia că o astfel de interpretare anulează intenţia legiuiorului.
Preşedintele ANPC consideră că legea este suficient de clară.
Oamenii se tem că noile reguli vor genera scumpiri.
În primele 3 luni de la intrarea în vigoare a legii, comisarii ANPC se vor axa pe consilierea celor care au afaceri în industria ospitalităţii şi vor evita să îi amendeze pe cei care nu se vor conforma întocmai noilor prevederi legislative.