Raportul privind originile pandemiei va fi publicat 'foarte probabil' săptămâna viitoare (OMS)

Raportul privind originile pandemiei va fi publicat 'foarte probabil' săptămâna viitoare (OMS)

Experţii OMS trimişi în ianuarie în China pentru a studia originile pandemiei de COVID-19 îşi vor publica raportul, elaborat împreună cu experţi chinezi, 'foarte probabil' săptămâna viitoare, a indicat marţi agenţia ONU, transmite AFP.

'Raportul, pur şi simplu, nu este gata', a declarat Christian Lindmeier, purtător de cuvânt al OMS, într-un briefing de presă la Geneva.

'Ceea ce aşteptăm să ne spună membrii misiunii este că raportul va fi, foarte probabil, publicat săptămâna viitoare', a adăugat el.

Publicarea raportului este foarte aşteptată. Iniţial, OMS a afirmat că echipa de experţi, care a stat patru săptămâni la Wuhan, va prezenta un raport preliminar înaintea celui final, însă acest plan a fost abandonat în februarie, fără a fi oferite explicaţii în mod real.

Ulterior, la data de 5 martie, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat că raportul va fi publicat în săptămâna care începe la 15 martie, promiţând că îl va prezenta cu prioritate statelor membre 'înainte de publicare' şi le va expune concluziile.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt