Primul tren medical, în Italia

Primul tren medical, în Italia

Italia se poate lăuda cu primul tren medical din Europa, care poate transporta până la 21 de pacienţi. Trenul este dotat cu toată aparatura necesară pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Covid şi poate circula din Italia în toată Europa. Autorităţile de la Roma accelereze procesul de vaccinare, în condiţiile în care numărul deceselor din peninsulă a depăşit 100.000. Pe de altă o parte din restricţii.

Trenul medical a fost inaugurat oficial la Roma şi poate transporta pacienţi aflaţi în stare gravă în diverse spitale, unde sistemul medical nu este sub presiune foarte mare. Directorul Căilor ferate italiene a fost cel care a prezentat acest tren, primul de acest fel din Europa.

La bordul trenului este personal medical specializat, care este pregătit în permanenţă să acorde primul ajutor pacienţilor.

De asemenea, aparatura medicală din tren este conectata la un sistem naţional pentru monitorizarea pacienţilor. În acest timp, oraşul italian Napoli a intrat în zona roşie şi este plasat în carantină după creşterea bruscă a numărului de cazuri de Covid 19. Restaurantele şi barurile au fost din nou închise, spre nemulţumirea patronilor.

Pe de alltă parte, compania aeriană israeliană El Al a lansat un program pilot pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, prin care pasagerii nevaccinaţi pot urca în avion. Aceştia sunt testaţi rapid şi, după 15-20 de minute când vine rezultatul, pot urca în avionul spre New York, dacă sunt negativi. Testul a fost aplicat pe 112 pasageri din cei 280 din avion şi toţi cei 112 au fost testaţi negativ.

Israelul a vaccinat aproape jumătate din populaţia cu vîrsta peste 16 ani cu cea de a doua doză de vaccin. Majoritatea celor testaţi la aeroport sunt copii, care nu au primit încă vaccinul anticovid.
Iar în Statele Unite, autorităţile le dau voie celor care s-au vaccinat cu ambele doze să iasă fără mască şi să se vadă cu alte persoane, de asemenea vaccinate, în afara locuinţei. Totuşi, cei vaccinaţi sunt avertizaţi să păstreze măsurile de precauţie şi să evite adunările cu foarte multe persoane.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt