Premieră: Maraton de vaccinare

Premieră: Maraton de vaccinare

În premieră, la Timişoara va fi organizat un maraton de vaccinare! Câteva sute de medici, asistente medicale, dar şi studenţi la medicină vor imunniza pe parcursul a 3 zile şi 3 nopţi 10.000 de persoane! Până în acest moment, în Timiş sau administrat peste 200.000 de doze de vaccin.

Ultimele zile au adus o scădere a numărului de persoane dornice să se imunizeze. Cele mai multe locuri disponibile sunt pentru serul Astra Zeneca. Aproape 9.000 de doze sunt disponibile. Alte 6.000 de doze sunt pentru celelalte doua vaccinuri. Pfizer si Moderna. Pentru a creşte numărul persoanelor imunizate, medicii timişoreni au iniţitat un maraton de vaccinare.

Timp de 3 zile, una dintre cele mai mari săli din oraş va fi transformată într-un imens centru de vaccinare.

La rapel, care ar urma să aibă loc la mijlocul lunii mai, centrul de vaccinare urmează să fie mutat în sala sporturilor din Timişoara.

Un alt proiect pilot iniţiat la Timişoara de Primărie pare, însă, să nu fi avut efect. Cei 50 de medicii de familie incluşi în proiectul de vaccinare au reuşit într-o săptămână să administreze doar putin peste 100 de vaccinuri. În ultimele 24 de ore, în Timiş au fost administrate peste 4.000 de doze de vaccin.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt