Premieră. Compartiment de autism la Iaşi

Premieră. Compartiment de autism la Iaşi

În România, unul din 44 de copii este diagnosticat cu autism. Iar în niciun spital din ţară nu există un compartiment dedicat exclusiv diagnosticării şi tratării copiilor care suferă de această afecţiune. Lucrurile sunt însă pe cale să se schimbe. Pionieri sunt cei de la Spitalul Sfanta Maria din Iaşi.

În mai, într-o clădire complet reabilitată, va fi inaugurat primul compartiment dedicat exlusi copiilor cu autism. Compartimentul va avea la început cinci paturi. Vestea a fost primită cu entuziasm de părinţii care au un copil diagnosticat cu autism.

Pentru copiii cu autism viaţa nu este deloc simplă. Pur şi simplu ei văd lumea într-un mod diferit. Un labirint senzorial este modalitatea prin care o persoană obişnuită poate experimenta ce simte în fiecare moment o persoană cu autism. Potrivit specialiştilor, în România, din cinci copii cu tulburare de spectru autist patru sunt de sex masculin.

La Asociaţia ,,Zbor de fluturi" din Iaşi ajung des părinţi cu micuţi cu autism, iar statisticile arată că numărul lor este în creştere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt