Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu Covid nu au plămânii afectaţi

Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu Covid nu au plămânii afectaţi

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, Diana Manolescu, arată diferenţele însemnate în ceea ce priveşte afectarea pulmonară a pacienţilor vaccinaţi şi a celor nevaccinaţi. Potrivit medicului, peste 95% dintre persoanele vaccinate, care se infectează totuşi cu COVID-19, nu au plămânii afectaţi.

Directorul medical al Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara spune că în cazul persoanelor vaccinate care se infectează totuşi cu Covid, procentul celor care suferă de afectare pulmonară este mic.

„Am observat o diferenţă însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 şi cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuşi o infecţie COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinaţi începe de la 30-40 la sută şi poate creşte, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar şi de câteva ore, până la 70-80, şi chiar 85 la sută”, a spus Diana Manolescu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt