Peste 370 de adeverinţe de vaccinare ar fi false. Cei care le cer vor să plece în străinătate sau să nu stea în carantină la întoarcere

Peste 370 de adeverinţe de vaccinare ar fi false. Cei care le cer vor să plece în străinătate sau să nu stea în carantină la întoarcere

Un bărbat din Argeş e internat în stare gravă la Terapie Intensivă în Timişoara, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. A crezut că o să păcălească sistemul şi a obţinut o adeverinţă de vaccinare fără să se imunizeze. Tot mai mulţi medici de familie recunosc că au auzit de pacienţi care vin în cabinete şi cer pur şi simplu certificatul. Vorbim de un pericol pentru sănătatea publică şi de o infracţiune, avertizează specialiştii. Responsabilii campaniei de vaccinare spun că au trimis date la poliţie legate de peste 370 de adeverinţe bănuite de fals.

Bărbatul care a recunoscut că ar fi reuşit să obţină de la un medic de familie din Argeş adeverinţa de vaccinare e acum în stare gravă.

Mihai Iacob, preşedintele Societăţii de Medicină de Familie: "Nu aş arunca o umbră de îndoială asupra activităţii de vaccinare, poate şi asta se poate încerca, să aruncăm o îndoială. Eu nu aş generaliza absolut deloc. Sunt doar cazuri punctuale, particulare, care au fost izolate".

Medicii de familie recunosc o presiune uriaşă venită din partea pacienţilor. Nu există cabinet ori centru de vaccinare în care cel puţin un pacient să nu fi cerut vaccinarea fictivă, spune un alt doctor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt