Pelerinaj în carantină: Sute de oameni din toată ţara vor să ajungă la mănăstirea Cernica, dar sunt întorşi din drum

Pelerinaj în carantină: Sute de oameni din toată ţara vor să ajungă la mănăstirea Cernica, dar sunt întorşi din drum
Digi24

Cozi uriaşe, în această dimineaţă, la intrarea în localitatea Cernica din judeţul Ilfov. Deşi comuna este în carantină încă de pe 1 aprilie, sute de oameni din întreaga ţară vor să participe la slujba de Liturghie, organizată cu ocazia hramului Mănăstrii Cernica şi să se închine la moaştele Sfântului Ierarh Calinic. Însă jandarmii nu-i lasă să treacă decât pe localnici.

Coloana de maşini se întinde pe aproximativ un kilometru. Deoarece localitatea e în carantină, sunt lăsaţ să intre doar cei care locuiesc în Cernica sau cei care au un motiv întemeiat trecut pe declaraţia pe propria răspundere.

La intrarea în Cernica sunt maşini din toate zonele ţării, inclusiv autocare. Jandarmii opresc aproape toate maşinile, iar cei care spun că vor să meargă la mănăstire nu sunt lăsaţi să treacă. Mai mulţi oameni s-au declarat revoltaţi că nu sunt lăsaţi să meargă să se închine la moaştele Sfântului Calinic. Ei spun că nu ştiau că Cernica e în carantină, deşi aceasta a fost instituită de la începutul lunii.

Chiar şi aşa, au fost organizate pelerinaje cu autocarul din ţară pentru această ocazie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt