PACIENŢI CARE NU MAI AU LOC ÎN SPITALE

Situaţie critică la Galaţi, acolo unde pentru 32 de pacienţi cu forme medii ale infecţiei cu virusul SARS COV2 nu se găsesc locuri în spitalele suport COVID. În prezent, oamenii sunt internaţi în containerele aflate în afara unităţii primiri urgenţă a spitalului judeţean. Unii dintre ei aşteaptă eliberarea unui loc încă de vineri.

Spitalele sunt pline până la refuz, iar ambulanţele nu contenesc să aducă noi pacienţi. În Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Galaţi se află acum zeci de bolnavi pentru care nu se mai găseşte nici un pat liber în spitalele covid din judeţ.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică cunosc situaţia, însă spun că apelul lor către unităţile medicale din alte judeţe nu a dat deocamdată nici un rezultat.

Cum numărul infectărilor creşte de la o zi la alta, iar situaţia epidemiologică se înrăutăţeşte, autorităţilor nu le rămâne decât să improvizeze paturi pentru cei aflaţi în stare gravă. 

În acest moment, în secţia ATI COVID de la Spitalul Judeţean Galaţi, numărul celor internaţi depăşeşte capacitatea maximă a unităţii medicale. Iar în continuare curtea spitalului este plină de ambulanţe care aduc noi pacienţi infectaţi cu virusul SARS COV 2.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt