Paciente sedate de asistentul medical

Paciente sedate de asistentul medical

Un caz şocant loveşte sistemul medical din România şi ridică întrebări cu privire la siguranţa pacienţilor! Un asistent medical de la Spitalul Militar din Capitală ar fi sedat intenţionat, cu diazepam, trei paciente. Una dintre ele ar fi ajuns, în stare gravă la Terapie Intensivă. Iar lucrurile nu se opresc aici. Jurnaliştii de la Libertatea, cei care au făcut public cazul, spun că şi personalul medical de gardă s-a simţit rău. Se bănuieşte că tânărul asistent le-ar fi pus şi lor diazepam, în cafea.

Asistentul medical vizat de acuzaţii are puţin peste 20 de ani şi lucrează la Spitalul Militar Carol Davila din martie, anul trecut. Sâmbătă, mai multe cadre medicale şi-au dat seama că ceva este în neregulă cu trei paciente din Secţia Medicală 1. Apoi, chiar conducerea spitalului a anunţat Parchetul Militar.

Femeia ar fi fost dusă la Terapie Intensivă şi, din fericire, salvată. Jurnaliştii care au realizat investigaţia se bazează pe informaţiile primite de la trei surse medicale. Reprezentanţii unităţii medicale susţin însă că viaţa niciunei paciente nu a fost pusă în pericol.

,,De la data evenimentul şi până în prezent, niciun pacient nu necesitat transferul într-o altă secţie ca ca urmare a agravării stării de sănătate, toţi urmând protocoalele de investigaţii şi cele terapeutice stabilite de medicii curanţi", a anunţat spitalul într-un comunicat de presă.

Parchetul Militar a deschis dosar penal pentru tentativă de omor, dar cercetările vizează deocamdată doar faptele, nu o persoane anume. E anchetă internă şi în spital. Potrivit Libertatea, asistentul a făcut rost de Diazepam după ce a folosit parafa medicilor, fără ştirea acestora, şi a trecut în fişa de observaţie a pacienţilor administrarea medicamentului. Pacientele sedate sâmbătă au vârste cuprinse între 50 şi 60 de ani, spun sursele Libertatea.

Reprezentanţii spitalului spun că vor colabora necondiţionat cu procurorii. Diazepamul este un sedativ folosit pentru calmare , dar şi în insomnii şi anxietate. Nu se poate cumpăra fără reţetă şi este considerat medicament cu regim special.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt