O şansă pentru cei care au nevoie de transplant

O şansă pentru cei care au nevoie de transplant

Încet, dar sigur, lucrurile au început să se schimbe în sistemul medical de stat. Pacienţii au tot mai mult acces la servicii medicale în spitalele de stat, asemănătoare celor din mediul privat. Un bun exemplu este ceea ce se întâmplă la Spitalul CI Parhon din Iaşi. Aici a fost inaugurat deja un bloc operator modernizat cu 11 milioane de lei. Veştile bune nu se termină aici. Secţia de ATI intră şi ea în renovare, iar pacienţii care au nevoie de transplant renal vor avea parte curând de condiţii ultramoderne.

Noul Bloc operator al spitalului C I Parhon din Iaşi are acum patru săli de operaţie complet noi care sunt dotate cu o instalaţie de climatizare modernă, dar şi spaţii de pregătire a instrumentarului medical.

Medicii care lucrează aici spun că dotările moderne ale noii secţii îi va ajuta enorm să salveze vieţile celor care au nevoie acută de transplant.

În fostul bloc operator ultimele investiţii majore au fost făcute în anul 2005. Medicii spun că noul bloc operator va mişcora cu peste 30 la sută numărul pacienţilor de pe lista de aşteptare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt