Numele vehiculate pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Au avut loc discuţii cu mai mulţi medici

Numele vehiculate pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Au avut loc discuţii cu mai mulţi medici

Cine ar putea prelua mandatul de ministru al Sănătăţii, după demiterea lui Vlad Voiculescu? Este întrebarea momentului pe scena politică. Sunt vehiculate mai multe nume pentru această funcţie, inclusiv ale unor medici.

PLUS o susţine pentru funcţia de ministru al Sănătăţii pe Ioana Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi medic endocrinolog. Şi Vlad Voiculescu venea tot din PLUS.

Pe de altă parte, USR îl susţine pe Adrian Wiener, medic şi parlamentar. Din informaţiile Digi24, Wiener este susţinut şi de liberali.

În negocierile pentru Guvern de după alegerile parlamentare de anul trecut, Ministerul Sănătăţii a revenit USR PLUS.

Există şi o a treia variantă, în cazul în care partidele nu ajung la un acord. Au avut deja loc discuţii cu medici, iar unul dintre numele vehiculate este al lui Radu Ţincu, medic de terapie intensivă la Spitalul Floreasca.

Astăzi va avea loc o şedinţă a coaliţiei în care vor fi discutate aceste variante. Din informaţiile Digi24, nu va fi totuşi anunţată astăzi o propunere.

Este prima şedinţă a coaliţiei după scandalul iscat de demiterea ministrului Sănătăţii. Premierul Florin Cîţu a decis, miercuri, revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu. El a anunţat iniţial că interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna, însă acesta a refuzat. Ulterior, prim-ministrul a preluat el interimatul la conducerea Ministerului Sănătăţii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt