Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic intră în vigoare de astăzi. Persoanele nevaccinate care vin din Franţa intră în carantină

Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic intră în vigoare de astăzi. Persoanele nevaccinate care vin din Franţa intră în carantină

Persoanele nevaccinate care vin din vacanţă din Franţa intră de astăzi în carantină. Asta după ce ţara a intrat pe lista roşie. Şi Turcia a trecut pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că cei nevaccinaţi sau fără un test negativ intră în carantină. Sunt ultimele modificări după ce noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată şi a intrat azi în vigoare.

Lista a fost actualizată şi cuprinde 43 de ţări încadrate în categoria roşie, 23 în cea galbenă şi 148 de ţări verzi. Ultima noutate este că Franţa a intrat pe lista roşie, de pe cea galbenă, cu o incidenţă de 4,1 şi se alătura altor ţări din Europa precum Spania, cu o incidenţă de 7,2 sau Portugalia cu 3,8.

Cipru are o incidenţă foarte mare, de 12,4 şi este a cincea ţară de pe listă la numărul de infectări. Cei care călătoresc în astfel de ţări trebuie să ştie ca dacă sunt vaccinaţi sunt exceptaţi de la carantină.

De asemenea copiii sub 6 ani nu intră în carantină, nici cei care au vârste cuprinse între 6 şi 16 ani dacă au un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în ţară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt