Noi restricţii de sărbători în Europa

Noi restricţii de sărbători în Europa

În pragul sărbătorilor de Crăciun, Europa se confruntă cu o explozie de infectări provocate de varianta Omicron. Pentru a stopa răspândirea noii tulpini de COVID-19, autorităţile din Spania şi Irlanda au impus noi măsuri restrictive. În aceeaşi situaţie s-ar putea afla şi Marea Britanie, cea mai afectată ţară de noua mutaţie a coronavirusului.

Cu o rată de vaccinare de 90%, Spania se află în pragul celui de-al şaselea val al pandemiei de coronavirus. Experţii sanitari spun că, în cel mai scurt timp, varianta Omicron va deveni dominantă în întreaga Peninsulă, iar autorităţile au început deja să introducă noi măsuri restrictive.

Autorităţile din Irlanda au impus şi ele noi restricţii. Până pe 30 ianuarie, toate localurile, teatrele şi cinematografele din această ţară trebuie să se închidă la ora 20. Varianta Omicron a devenit dominantă în întregul stat irlandez, iar mai mult de jumătate din noile cazuri de COVID-19 sunt considerate infectări cu noua tulpină

Şi Marea Britanie este pe punctul de a introduce noi restricţii, în contextul în care sunt raportate peste 50 de mii de noi cazuri zilnice cu noua tulpină. Premierul Boris Johnson a afirmat că guvernul britanic nu va ezita să impună noi măsuri, dacă situaţia epidemiologică va continua să se agraveze.

În acest timp, un anunţ suprinzător a venit din partea Casei Regale a Marii Britanii. Pentru al doilea an consecutiv, regina Elisabeta a II-a anulat tradiţionala petrecere de Crăciun de la Sandringham, din cauza creşterii accelarate a numărului de infectări. Regina va sărbători Crăciunul la Castelul Windsor, alături de membrii familiei regale

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt