Mulţi şi zgomotoşi

Mulţi şi zgomotoşi

Trăim în locuinţe mici, îngrămădiţi şi acest lucru se vede şi în statistici la nivel european. Aproape jumătate dintre români stau în case aglomerate, iar asta ne plasează în capul listei. Dincolo de disconfortul traiului în locuinţe supra-populate, specialiştii spun că există şi riscuri pentru sănătate. Virusul SARS COV 2 se transmite mai repede în spaţiile închise mici, în care locuiesc multe persoane, din generaţii diferite. Iar acestea nu sunt singurele probleme. Ne confruntăm şi cu multă poluare fonică, mai ales în marile oraşe.

Oamenii din marile centre urbane se plâng cel mai mult de zgomot. Traficul intens şi sunetul omniprezent al uneltelor folosite în construcţii îi deranjeză în momentele cele mai importante - când dorm sau când lucrează…de acasă.

Nu suntem singurii care se plâng de gălăgie. Mai mult de un sfert dintre europeni spun că sunt deranjaţi de zgomotul produs de vecini. Potrivit Eurostat, maltezii au ”cei mai gălăgioşi vecini”. Urmează olandezii,
nemţii, portughezii şi luxemburghezii. Aproape 20% dintre români au aceeaşi părere.

Atentie, dacă nu respectăm orele de linişte, pe timpul nopţii, între 22 şi 8 dimineaţa şi la prânz, între orele 13 şi 14, riscăm să fim sancţionaţi.

Un alt studiu realizat la nivel european suprinde o altă realitate tristă. În România se găsesc cele mai aglomerate locuinţe de pe continent. Avem Camere prea mici şi prea puţine, comparativ cu numărul celor care locuiesc în ele.

Traiul în case supra-aglomerate prezintă şi riscuri pentru sănătate.Specialiştii atrag atenţia că virusul SARS COV 2 se transmite mai repede în locuinţele mici, în care locuiesc multe persoane, din generaţii diferite.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt