Moldova pierde lupta cu pandemia. În Iaşi, cel mai mare centru medical din regiune, nu mai este nici un pat liber
pentru bolnavii de covid. Ambulanţele cu bolnavi aşteaptă în curţile unităţilor medicale. Nu au însă unde să fie trataţi sau transferaţi. Abia mâine ar putea veni soluţia izbăvitoare. Repunerea în funcţiune a spitalului din Leţcani. Din păcate, lentoarea şi neputinţa autorităţilor echivalează pentru mulţi pacienţi cu o condamnare la moarte
Ultimul bastion în războiul cu virusul, spitalul de Boli Infecţioase, a ajuns într-un punct critic. Toate cele 200 de
locuri de care dispune unitatea medicală sunt ocupate. Medicii sunt depăşiţi de situaţie. Cazurile noi nu mai pot fi
redirecţionate. Nici în celelalte spitale din oraş nu există nici un pat liber.
Ca de fiecare dată, autorităţile au fost luate prin surpindere. Abia În al 12 lea ceas au identificat o soluţie. Vor repune în funcţiune spitalul mobil din Leţcani.
Chiar dacă partea tehnică va fi 100 la sută operaţională, rămâne o mare problemă.
În acest moment, reprezentanţii DSP dau asigurări că spitalul mobil va dispune şi de personalul medical necesar îngrijirii pacienţilor.
Spitalul mobil de la Leţcani a fost inaugurat în luna octombrie a anului trecut. A funcţionat însă doar câteva luni, timp în care aici au fost trataţi aproximativ 300 de bolnavi. Unitatea medicală în care au fost investiţi 13 milioane de euro a stat mai mult închisă. Iarna saloanele nu au putut fi încălzite corespunzător, iar pe holuri se prelingea apa şi condensul. Repunerea în funcţiune a acestei unităţi mobile este însă ultima arma în lupta cu pandemia în această parte de ţară. Doar în ultimele 24 de ore, 616 ieşeni au fost diagnosticaţi cu SARSCOV2.