Ies la iveală noi probleme grave la spitalul mobil de la Leţcani. Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii a făcut mai multe verificări acolo, iar raportul a scos în evidenţă faptul că autorizaţiile sanitare de funcţionare s-au dat în mod ilegal. Adică fara ĕvă luarea corespunzatoar̆e a tuturor conditiilo̦r
care trebuiau ınd̂ eplinite, fara c̆on̆ semnarea disfunction̦ alitatilor̦ ̆ şi fara ĕm̆iterea unui program de
conformare. Aşadar, unitatea medicală, care a costat peste 13 milioane de euro, rămâne închisă.
Rudele celor care au fost internaţi la Leţcani si care au trait pe propria peiele efectele nereulilor, sunt revoltate de situaţia de acolo. Oamenii solicită autorităţilor să ia măsuri astfel încât spitalul să devină funcţional şi să se ridice la nivelul investiţiei.
Autorităţile ieşene spun că în momentul de faţă costul tratamentului unui pacient la spitalul modular ar fi cu 40 la sută mai mare decât la alt spital suport Covid, din oraş.
Conform raportului Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii, problemele tehnice sunt cele care împiedică reluarea activităţii spitalului mobil. Printre acestea: căldura, aparatul de stocare a oxigenului, instalaţiile de apă şi aerisire.
Deşi spitalul este închis, la Leţcani există totuşi echipe de mentenanţă, care verifică periodic echipamentul medical aflat pe secţii, pentru atunci când va putea deveni funcţional.
Spitalul de la Leţcani este în comodat, adică nu aparţine Iaşiului şi de aceea nu se pot face investiţii. Autorităţile spun că este nevoie de rezolvarea problemelor din partea firmei care a încheiat contractul pentru aducerea lui.
Cheltuielile lunare de întreţinere şi funcţionare ale spitalului de la Leţcani au depăşit deja două milioane de lei.