Medicii dau vina pe paznici pentru dispariţia pacientului

Medicii dau vina pe paznici pentru dispariţia pacientului

E anchetă, la Brăila, după ce un bărbat, pacient al Spitalului Judeţean, a murit la câţiva metri de poarta unităţii medicale. Omul a fost internat în secţia cardiologie şi nimeni nu ştie cum a ieşit din spital. Preşedintele Consiliului Judeţean cere demisia directorului.

Bărbatul găsit mort, în pijama şi desculţ, lângă poarta spitalului brăilean se întorsese de curând din Italia unde muncea. Avea o insuficienţă respiratorie şi voia să fie tratat în ţară. Avea probleme şi cu inima şi a fost internat la Spitalul de Urgenţă Brăila, pe secţia de Cardiologie. Cu o zi înainte să moară, fiul l-a vizitat şi a alertat cadrele medicale pentru că tatal său era confuz, credea că e încă în Italia. Apoi, s-a întâmplat nenorocirea, iar fiul are multe semne de întrebare despre ceea ce s-a întâmplat.

Pentru că vrea să afle adevărul despre moartea subită a tatălui său, bărbatul a depus mai multe plângeri: la DSP, la comisia de malpraxis, la parchet şi la colegiul medicilor, unde şi-a prezentat şi suspiciunile pe care le are în acest caz.

Conform anchetei poliţiei, un trecător a sunat la 112 la ora 5,45 dimineata, şi anunţa că pe strada de lângă gardul spitalului este un bărbat mort. Oamenii legii mai primiseră un telefon înainte, de la un medic al spitalului de urgenţă, care anunţa dispariţia pacientului, diagnosticat cu bronho-pneumonie.

Conducerea Consiliului judetean Braila, de care tine spitalul, cere demisii, inclusiv pe cea a managerului unităţii medicale.

Angajaţii spitalului spun că ei şi-au făcut datoria şi arată cu degetul spre firma de pază.

Bronho-pneumonie şi infarct sunt cauzele decesului bărbatului, scrie pe certificatul de deces. Poliţiştii şi procurorii trebuie să afle care a fost traseul acestuia spre moarte. 

Afla mai multe desprebrailaspitalpacientdisparut
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt