Medicamentele care ne îmbolnăvesc

Medicamentele care ne îmbolnăvesc

Aveţi grijă de unde cumpăraţi medicamente! Este avertismentul medicilor şi farmaciştilor pentru cei care, din diverse motive, preferă medicamentele "la negru" şi ascultă sfaturile doctorului Internet. Pastilele cumpărate online vin la pachet cu o serie de riscuri. Chiar dacă nu presupun existanţe unei reţete şi au preţuri mai mici, de multe ori ele pot fi otravă curată.

La o primă căutare pe internet cu sintagma ,,vând medicamente” primim în mai puţin de 30 de secunde peste 1 milion de rezultate. Sunt fel de fel de oferte, de la antibiotice la tratamente homeopate, unele chiar cu livrare la domiciliu. Sunăm la un astfel de anunţ şi stabilim o întâlnire cu un individ care vinde doxicilină la mica publicitate, un antibiotic foarte puternic recomandat la tratamentul pentru boala Lyme.

Pe încredere a mers şi un tânăr de 27 de ani din Sibiu care a cumpărat pastille pentru o boală la ficat, chiar de la un astfel de personaj. În loc să-l facă bine, medicamentele luate după ureche l-au îmbolnăvit mai tare.

Atât farmaciştii, cât şi specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică sunt stricţi când vine vorba despre acest comerţ medical foarte periculos. Potrivit statisticilor, 90% dintre medicamentele vândute pe site-urile cu anunţuri de mica publicitate sunt contrafăcute, iar compoziţia acestora poate provoca efecte secundare grave. Celălalt procent, de 10 %, este format din suplimentele alimentare care se pot elibera de la farmaciile online, adică 100% sub control specializat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt