Maraton de vaccinare, la Timişoara

Maraton de vaccinare, la Timişoara

La numai două ore de la startul maratonului de vaccinare anti covid de la Timişoara peste 1000 de oameni au venit să primească serul ! De astăzi, şi până luni, cei care vor să se vaccineze împotriva Covid 19 o pot face… fără programare. Serul folosit este cel de la Pfizer. Peste 13 mii de doze de vaccin sunt pregătite pentru cei care vor să se imunizeze.

Timp de 3 zile, sala de expozitii a Centrului Regional de Afaceri din Timisoara devine cel mai mare centru de
vaccinare din vestul Romaniei. S-au amenajat 30 de spatii de vaccinare, s-au creat fluxuri speciale de intrare si iesire si s-a amenajat o zona pentru ca cei care au fost deja imunizati sa astepte cele 15 minute de dupa imunizare. Au fost aduse chiar si chiuvete portabile, sute de doze de dezinfectant si bineinteles, frigiderele unde vor fi tinute cele 13.000 de doze de vaccin. Proiectul a fost initiat de Asociatia pentru ATI “Aurel Mogoşanu” si se urmareste vaccinarea a cel putin 10.000 de oameni.

Sute de medici sunt pregatiti sa administreze vaccinul. Practic este un proiect al lumii medicale din oraşul de pe
Bega, care se desfasoara sub sloganul: Pune umarul pentru Timisoara.

Sunt peste 400 de medici si asistente medicale de la toate spitalele din Timisoara dar si studenti la Medicina care ii vor imuniza pe timisoreni. Programul centrului este non stop de astazi si pana luni dimineata.

Pana acum, sunt inscrise cateva mii de persoane. Printre cei care au anuntat deja ca se vor imuniza sunt membrii trupei rock Cargo, al carei fondator, Adi Barar a pierit in urma cu cateva saptamani din cauza viruslui SARS-CoV 2.

Organizatorii au stabilit deja si rapelul. Acesta ar urma sa aiba loc la mijlocul lunii mai, centrul de vaccinare urmand a fi mutat in sala sporturilor din Timisoara. Pana acum, in judetul Timis au fost vaccinate peste 200.000 de persoane.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt