Managerul Spitalului Colţea: Diferenţa pentru medicii care pleacă în alte ţări este legislaţia, nu dotarea spitalelor

Managerul Spitalului Colţea: Diferenţa pentru medicii care pleacă în alte ţări este legislaţia, nu dotarea spitalelor

Spitalele din România, în special secţiile ATI, sunt dotate aproape la fel ca cele din Franţa, „şi ei au aproape aceleaşi infecţii nosocomiale ca noi”, difeferenţa o face legislaţia din domeniul sanitar, a declarat la Prima News Ioan Bogdan Furtună, managerul Spitalului Colţea.

„Ce face diferenţa este legislaţia, care e respectată cu sfinţenie şi programul informatic integrat – spitalul care îl preia ştie exact ce tratamente a primit în spitalul precedent. Iar dacă, de exemplu, un pacient a căzut dintr-un pat, presa întâi vine la ei şi se informează complet asupra a ceea ce s-a petrecut, nu scrie direct despre subiect şi face o dramă”, a spus Furtună.

El a spus că postul pentru ATI scos la concurs de spitalul pe care îl conduce a rămas neocupat, nici măcar după ce a fost degradat la medic specialist.

„Este o specialitate deficitară pentru că cei care se pregătesc pentru ATI sunt puţini. Este o specialitate grea, cu răspundere enormă şi e nevoie de echipă chirurg cu ATI. Ai viaţa pacientului practic în mână. E greu de spus de ce medicii tineri nu merg în această zonă, iar cei care o fac pleacă din ţară”, a arătat managerul.

Afla mai multe despredotarilegislatiemedicispitale
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt