Mai multe ţări din Europa renunţă la restricţii

Mai multe ţări din Europa renunţă la restricţii
Profimedia

Mai multe ţări din Europa şi nu numai renunţă la restricţiile anti-covid! Grecia şi Portugalia renunţă la testele PCR
negative pentru intrarea în ţară iar Danemarca a deschis cluburile de noapte după luni întregi de lockdown. Spania şi Lituania renunţă la purtarea măştilor în exterior în timp ce Israelul va impune măsuri mai dure.

După ce viaţa de noapte a fost interzisă în Danemarca timp de 21 de luni, în primul weeekend fără restricţii, danezii au făcut cozi în faţa cluburilor de noapte. Străzile au fost pline de oamenii dornici de distracţie.

Şi cei din Lituania au motive de bucurie. Autorităţile au anunţat renunţarea la folosirea certificatului verde în spaţiile publice. Măsuri similare sunt luate şi în Spania, unde, din ce în ce mai multe comunităţi au renunţat la certificatul verde în spaţiile publice. De asemenea, masca nu mai e obligatorie în spaţiul liber.

Grecia şi Portugalia sunt alte ţări care relaxează măsurile anti-covid. Astfel, cei care doresc să călătorească în aceste 2 ţări, nu mai trebuie să prezinte teste PCR negative atâta timp cât fac dovada vaccinării cu schemă completă.

Australia, ţara cu unul dintre cele mai dure lock-down uri din lume, îşi deschide şi ea graniţa pentru persoanele imunizate.

Şi Rusia a anunţat noi relaxări. Cei care intră în contact cu persoane infectate cu covid19, nu mai trebuie să se
autoizoleze. Măsura a fost luată în contextul în care numărul infectărilor a crescut foarte mult în ultimele zile.

Israelul in schimb urmeaza sa impuna noi restrictii. Tara se luptă cu o creştere a numărului de cazuri de infectare. Peste 1,000 de pacienţi se află în spitale, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de pacienţi grav bolanvi de la începutul pandemiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt