Legalizarea canabisului medicinal, din nou în atenţia parlamentarilor

Legalizarea canabisului medicinal, din nou în atenţia parlamentarilor

Alexandra se luptă de 7 ani pentru legalizarea canabisului în scop medicinal. Şi asta după ce mama ei a primit un diagnostic crunt.

După multe cercetări a descoperit că marijuana este utilizată în scop medicinal în multe state, inclusiv în Europa. Iar acest tratament ar fi fost singurul care ar fi putut să o mai ajute pe mama ei.

Datorită tratamentului, timp de 3 ani, mama ei a dus o viaţă normală, deşi medicii îi spuneau demult că nu mai are nicio şansă. În 2019 a murit şi tot în acelaşi an Alexandra a decis să lupte pentru legalizarea canabisului în scop medicinal pentru a-i ajuta şi pe ceilalţi pacienţi. A depus un proiect de lege în Parlament, care a trecut de Senat, dar care zace de 4 ani la Camera Deputaţilor.

Canabisul ar putea fi utilizat pentru aproximativ 50 de patologii. Planta este utilizată deja cu succes în Statele Unite încă din 2008, iar mai apoi în Italia, Cehia, Croaţia, Macedonia de Nord, Polonia, dar şi Germania , Grecia, Cipru sau Luxemburg . În total, la nivel mondial, sunt 50 de ţări. Medicii spun că trebuie stabilit prin lege cine poate cultiva această plantă, cine are dreptul să o prescrie pe reţeta şi pe ce perioadă de timp se administrează.

Luni, legea Victoria intră la dezbatere la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt