Johnson&Johnson administrat în penitenciare

Johnson&Johnson administrat în penitenciare

Primele doze de vaccin ale companiei Johnson&Johnson au ajuns astăzi în România. Serul, care se administrează într-o singură doză, va fi direcţionat către penitenciare şi centrele mobile. Există însă o problemă. Statele Unite ale Americii vor suspendarea vaccinării cu Johnson din aceeaşi cauză ca în cazul Astrazeneca.

În această dimineaţă, în România au intrat 60 de mii de doze de vaccin Johnson&Johnson. Este însă doar prima tranşă, pentru că până în iunie în ţară vor intra aproape două milioane de doze.

Vaccinul Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză, are o eficacitate de 60% şi este construit pe baza adenovirusului, la fel ca cel de la AstraZeneca. Un alt avantaj este că se poate păstra într-un frigider obişnuit.

Având în vedere avantajele, cei care vor fi vaccinaţi primii cu acest tip de ser vor fi angajaţii din penitenciare, dar şi oamenii care locuiesc în zone greu accesibile, unde vor merge centre de vaccinare mobile.Problema este însă alta. Statele Unite ale Americii suspendă vaccinarea cu Johnson&Johnson după ce 6 persoane au dezvoltat tromboze în urma administrării serului, dintre care o persoană a decedat.

Peste 500 de mii de români se află în prezent pe listele de aşteptare pentru vaccinare. Aceştia însă sunt derutaţi de informaţii apărute pe o platformă independentă vaccin.live, unde arată că la unele centre de vaccinare, cum ar fi cel de la Marius Nasta unde se administrează serul Pfizer pentru care listele de aştepare sunt lungi, sunt vaccinate doar 9 persoane zilnic. Din aceste motive, trec pe alte liste de aşteptare pentru a putea fi programaţi cât mai repede. Datele de pe acel site nu ar fi însă relevante, spun autorităţile.

România a crescut capacitatea de vaccinare la 115 mii de persoane pe zi. Problema este însă în centrele de vaccinare Astrazeneca, unde sunt aproximativ 70 de mii de locuri libere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt