Înghesuiţi la vaccinare

Înghesuiţi la vaccinare

În cel mai critic punct al pandemiei, românii se înghesuie la vaccinare. În mall, la piaţă, în sala de spectacole sau oriunde a fost amenajat un centru, acolo s-au format cozi. În timp ce unii spun că se tem de boală şi vor să-i protejeze pe cei din jur, pe cei mai mulţi i-a adus la vaccinare dorinţa de a scăpa de restricţii. Nu mai puţin de 62.000 de români s-au vaccinat astăzi cu prima doză!

La centrul de vaccinare din piaţa Obor din Capitală, fost coadă mai mare la vaccin decât la mici. De teama virusului sau a restricţiilor, oamenii s-au aşezat la rând să primească serul.

Şi gălăţenii au venit buluc la vaccinare şi de unde centrele stăteau mai mult goale acum sunt cozi peste tot.

Medicii spera ca totusi nu frica de restrictii i-au determinat pe galateni sa vina in asa numar mare dar essential este ca se vaccineaza

La Constanta sunt cozi la vaccinare de 3 zile. Numai un singur centru de imunizare din Mamaia inregistreaza peste 1.5oo de oameni in fiecare zi. La centrul de vaccinare din Pavilionul Expozitional s-au aşezat la coadă zeci de oameni. Cu programare sau fără, toţi au aşteptat să se imunizeze, mulţi dintre ei cu prima doză.

Foarte multe persoane au venit pentru doza a treia , dar la rând aşteptau şi tineri să se vaccineze pentru prima oară. Ei au fost provocaţi să se vaccineze din cauză că se cere certificatul verde de vaccin în multe locuri.

Aproape 40 % dintre constănţeni au fost vaccinaţi, până acum.

În Prahova, însă, şi de-ar vrea oamenii nu se pot vaccina. Se întâmplă în comuna Brazi, unde doi medici si-au dat demisia, unul este pozitiv la SarsCov2, iar un celălalt contactul acestuia. Asfel că activitatea centrului de vaccinare a fost suspendată.

Localnicii privesc cu îngrijorare situatia, mai ales în perioada în care autorităţile impun restricţii pentru nevaccinati.

În comuna Brazi, potrivit celor mai recente date, putin peste 25% dintre localnici s-au vaccinat cu schema completa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt