Incidenţa a scăzut la 2,42 la mie în Bucureşti. Stoica: dacă ritmul se menţine, luna aceasta ajungem la pragul de 1,5

Incidenţa a scăzut la 2,42 la mie în Bucureşti. Stoica: dacă ritmul se menţine, luna aceasta ajungem la pragul de 1,5

Restricţiile anti-COVID 19 s-au relaxat în Capitală de două ori în mai puţin de o săptămână. Prima oară a fost scoasă carantina extinsă de weekend, după ce incidenţa a coborât sub 4 cazuri la mia de locuitori, iar odată ce am ajuns sub 3 la mie, restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut redeschise la 30% din capacitate. Azi, DSP Bucureşti a comunicat o incidenţă de 2,42 la mie, în continuă scădere.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a spus la Digi24 că, dacă actualul ritm de scădere al ratei de infectare se menţine, Capitala ar putea ajunge chiar în această lună la pragul de 1,5 la mie, ceea ce ar însemna o nuouă relaxare a actualelor măsuri.

„Câteva dintre măsurile respective sunt creşterea capacităţii sălilor de spectacole şi restaurantelor, ele ar putea funcţiona la capacitate de 50%, de asemenea, spectacole de tip drive-in sau spectacole în aer liber cu cel mult 300 de participanţi. Având în vedere că vine vara şi aşteptăm genul acesta de evenimente, spectacole, coroborat cu un număr mai mare de oameni care sunt vaccinaţi, lucrurile ar putea să arate chiar bine”, a spus Alin Stoica.

El spune că există şi scenariul pesimist de a reveni în scenariul roşu, în următoarele săptămâni, din cauza minivacanţei de Paşte şi 1 Mai, când nu toţi oamenii au respectat măsurile sanitare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt