Încă un zbor pentru viaţă! Peste 400 de copii au fost salvaţi de Asociaţia Blondie

Încă un zbor pentru viaţă! Peste 400 de copii au fost salvaţi de Asociaţia Blondie

S-au împlinit trei ani de când Asociaţia Blondie transporta copii grav bolnavi spre şansa lor la viata. Închiriază avioane şi zboară spre spitale din străinătate. Până acum au fost 144 de zboruri, în 16 tari. În kilometri parcurşi, înseamnă mai mult decât distanta de la Pământ la luna. Fondatoarea asociaţiei, Adelina Toncean, nu a refuzat pe nimeni. Crezul ei e ca pentru fiecare viata merita sa lupţi pana la capăt. Sau până la cer şi înapoi.

Nu este zi o ca oricare alta. Suntem pasageri în al 144 lea zbor Blondie. Într-o ţară în care în fiecare zi două persoane află că boala de care suferă nu poate fi tratată în România, din 2020 încoace, Adelina luptă cu timpul, distanţele şi banii. Şi reuşeşte să asigure transportul pentru cei care există speranţă în străinătate. De această dată, avionul decolează spre Milano.

Până acum, peste 400 de oameni, majoritatea copii au primit o şansă la viata datorită Blondie. Bolile de care suferă fac imposibil transportul aerian obişnuit.

Echipa medicală este condusă de şeful Terapiei Intensive Nou Născuţi de la Marie Curie, medicul Cătălin Cîrstoveanu. A zburat până acum de zeci de ori cu Blondie, în slujba vieţii. Unde nu e loc de orgolii. Când la noi nu s-a putut, medicul nu s-a ferit niciodată sa admită şi să le ofere copiilor şansa să zboare spre salvare.

În zborul 144 este şi Medeea, o fetita de 7 ani, născută cu probleme la inimă. Primele doua intervenţii le-a făcut în România. A treia operaţie şi ultima o va face acum, la Milano. Merge însoţită de tată, deoarece mama e însărcinată în opt luni.

Un zbor medical costă între 20.000 şi 50.000 de euro. Visul Adelinei este să cumpere o ambulanţă aeriană. Noi o putem ajuta.

După două ore de zbor, Patrick şi Medeea au ajuns la Milano, unde vor face intervenţiile de care au nevoie. Alţi doi copii se întorc acasă. Adelina Toncean nu are însă timp de odihnă. Va organiza alte curse spre alte destinaţii. Şi va zbura din nou. Până la cer şi înapoi. Pentru fiecare viaţă care are nevoie.

foto: https://www.facebook.com/AsociatiaBlondie

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt