În plină pandemie, OMS raportează că la nivel global unul din patru spitale nu dispune de apă

În plină pandemie, OMS raportează că la nivel global unul din patru spitale nu dispune de apă

Una din patru instituţii de asistenţă medicală din întreaga lume nu dispune de servicii de aprovizionare cu apă, ceea ce supune personalul sanitar şi pacienţii unui risc mai mare de a contracta noul coronavirus, a avertizat OMS luni.

Aproximativ 1,8 miliarde de persoane vizitează sau lucrează în unităţi sanitare care nu dispun de servicii de aprovizionare cu apă de bază, atrag atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (Unicef) într-un raport comun bazat pe date din 165 de ţări, transmite Agerpres.

“Activitatea într-o unitate sanitară fără apă, salubrizare şi igienă seamănă puţin cu a-i trimite pe medici şi pe asistenţii medicali să lucreze fără echipament de protecţie personală”, a precizat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, amintind că “aprovizionarea cu apă, salubrizarea şi igiena în unităţile sanitare sunt fundamentale pentru a opri COVID-19”.

Potrivit OMS, proporţia profesioniştilor din domeniul sanitar infectaţi cu noul coronavirus este mult mai mare decât în restul populaţiei: aceştia reprezintă mai puţin de 3% din populaţie, însă 14% din cazurile raportate la nivel mondial.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt