În comă din cauza înţepăturilor de ţânţari

În comă din cauza înţepăturilor de ţânţari
Hotnews

Este alertă la Brăila după ce o femeie şi un bărbat au ajuns în comă la spital infectaţi de înţepăturile ţânţarilor. Ambii sunt purtători ai virusului West Nile. Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale pacienţilor. Invazia de ţânţari din localităţile de pe malulul Dunării a determinat reacţia autorităţilor, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit.

Cei doi pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă Brăilă sunt în comă. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani şi o femeie de 86 de ani.

Autorităţile medicale sunt deja în alertă. Iar la centrul de transfuzii, personalul se pregăteşte pentru ce e mai rău. Firmele de specialitate au început dezinsecţia în oraş. Angajaţii de la Prefectură şi cei de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Brăila evaluează gravitatea situaţiei.

Comunitatea medicală din Brăila este îngrijoraţă. Este prima oară când văd forme atât de severe ale infecţiei cu West Nile. Până acum, pacienţii se recuperau după câteva zile de spitalizare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt