Frumuseţe cu pastile periculoase

Frumuseţe cu pastile periculoase

Din dorinţa de a arăta ca pe coperţile revistelor şi ca divele de peste ocean, multe tinere apelează la fel de fel de metode pentru a se înfrumuseţa. Mai nou, femeile care se consideră prea slabe fac abuz de anumite medicamente pentru a-şi mări… posteriorul. În Franţa, spre exemplu, tinerele cumpără din farmacii, fără reţetă, un medicament destinat, de fapt, persoanelor alergice. Medicii atrag atenţia că administrarea pastilelor cu un alt scop este foarte riscantă.

Pe reţelele sociale îşi spun skinny. Sunt fetele care se consideră prea slabe şi visează la un corp de clepsidră precum Kim Kardashian sau Nicki Minaj. Tinerele au devenit obsedate să aibă un posterior cât mai mare şi un bust generos, fără prea mari eforturi. Iar multe dintre ele se laudă pe internet că au reuşit să ia în greutate cu ajutorul unui medicament antialergic. În Franţa, o cutie se găseşte în farmacii la preţul de 10 euro şi se eliberează fără reţetă.

Poze cu fetele înainte şi după administrarea medicamentului arată creşteri în greutate spectaculoase în doar câteva săptămâni. Medicamentul are în compoziţie ciproheptadină. Societatea Franceză de Farmacologie şi Terapeutică atrage atenţia asupra acestei substanţe şi a riscurilor la care se expun tinerele.

Consumul de ciproheptadină poate duce şi la convulsii, halucinaţii, şi chiar efectei mai grave dacă vorbim de supradoză. În anii 2000, utilizarea abuzivă a acestei substanţe a fost semnalată în Africa. Mulţi au devenit dependenţi de substanţă şi au apărut cazuri de obezitate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt