Flexitarianismul, un regim ca un stil de viaţă

Flexitarianismul, un regim ca un stil de viaţă

Suntem ceva mai atenţi la ceea ce punem în farfurie, dar nu putem renunţa la carne. Un studiu Nielsen arată că doar 1%
dintre români sunt vegetarieni convinşi, în timp ce restul consumă carne cel puţin de două-trei ori pe săptămână. Pentru persoanele preocupate de sănătate şi siluetă, care nu pot urma însă un regim prea strict, există dieta flexitariană. Meniul este preponderent vegetarian, dar din când în când este permisă şi o friptură.

Termenul „flexitarian” a fost lansat de către dieteticianul american Dawn Jackson Blatner, pentru a desemna un mod
de alimentaţie în proportie de 90% vegetarian, fără a exclude produsele de origine animală.

Adepţii acestui regim spun că le este mai uşor să-şi menţină greutatea. În acelaşi timp primesc un boost de energie şi se
simt, în general, mai fericiţi.

Mai multe informaţii despre dieta flexitariană aflaţi dintr-o nouă ediţie Sănătate cu Stil. În emisiunea de sâmbătă vă
spunem cui şi când sunt recomandate testele genetice sau cum pot fi tratate petele pigmentare ale pacienţilor diagnosticaţi cu vitiligo.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt