Fără petreceri la malul mării

Fără petreceri la malul mării

Cu sau fără cluburi…deschise după un an de pandemie românii caută o portiţă de relaxare. Anul trecut litoralul a fost pustiu, însă acum locurile de cazare pentru 1 Mai se ocupă vazând cu ochii, iar hotelierii nu lasă turiştii să le scape printre degete. Au pregătit pachete promoţionale care includ o masă de sărbătoare şi speră că le vor trece praguri valuri de români.

Plaje pustii şi terase închise, aşa arăta, anul trecut, litoralul românesc de 1 Mai. Anul acesta, cei care trăiesc din turism speră la vremuri mai bune.

Vestea că în weekendul de 1 Mai şi Paşte e liber sa mergem pe litoral, din Mamaia şi până în Vama Veche, a adus bucurie ca-n anii cei mai buni pentru turism.

Mamaia rămâne în topul preferinţelor, mai ales pentru cei care optează pentru un sejur. Guvernul a decis că pe litoral hotelurile şi pensiunile pot primi oaspeţi, la cel mult 7o% din capacitate, iar asta ii nemultumeste pe cei cu rezervarile cele mai mari.

În rest, cel puţin până acum, celelalte restricţii rămân în vigoare. Investitorii din Mamaia au citit Ordinul Guvernului litera cu litera: nu scrie nimic despre terase si restaurante, cat vor putea tine deschis. Multi dintre ei au hotarat ca nu merita sa deschida.

În Mamaia, o cameră la un hotel de 3 stele costă o mie de lei pentru trei nopţi, iar la 4 stele, 1.5oo de lei pe noapte. Dacă vreţi să staţi într-un apartament în regim hotelier veţi da 1. ooo de lei pentru un studio, 2 nopţi. În Vama Veche, la micile pensiuni ori la casele localnicilor nu veţi da mai mult de 2oo de lei pe noapte pentru o cameră, iar preţul creşte dacă vă cazaţi la hotel. Aproape 6o.ooo de locuri de cazare sunt pregătite anul acesta, de 1 Mai, la mare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt