Familia uneia dintre victimele tragediei de la Piatra Neamţ solicită despăgubiri de 1 milion de euro spitalului

Familia uneia dintre victimele tragediei de la Piatra Neamţ solicită despăgubiri de 1 milion de euro spitalului

Familia unuia dintre pacienţii care au murit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ a dat în judecată spitalul şi solicită despăgubiri de 1.000.000 de euro.

„Având în vedere fatul că în urma săvârşirii infracţiunii părţile vătămate, respectiv fiul şi soţia victimei, solicită obligarea părţilor ce vor fi găsite vinovate la plata de daune de natură morală, înţelegem să ne constituim cu titlu de parte civilă pentru suma de 1 milion de euro, împărţiţi în mod proporţional cu titlu de daune morale şi materiale”, se arată în plângerea penală depusă de rudele pacientului la Parchetul de pe lângă ÎCCJ.

Firma de avocatură Cuculis şi Asociaţii face o paralelă între incendiul de la Colectiv şi cel de la spitalul din Piatra Neamţ şi spune că la fel ca în cazul victimelor din club, şi medicii legişti au stabilit ca principală cauză a decesului pacientului T.I Insuficienţă Renală Acută (IRA).

„Observăm aici, ca şi în cazul Colectiv, că avem o insuficienţă organică multiplă, ceea ce duce cel puţin rezonabil la concluzia că moartea lui T.I. s-a datorat expunerii la fum şi foc, provenit din secţia ATI a spitalului Piatra Neamţ”, se arată în plângerea penală.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt