Explozie de apeluri la DSP

Explozie de apeluri la DSP

În doar patru zile, de când s-a introdus în Bucureşti posibilitatea ca cei suspecţi de COVID să sune la DSP şi să
se programeze pentru test PCR gratuit, numărul apelurilor a crescut de peste 12 ori. Reprezentanţii instituţiei le
recomandă celor care au simptome de COVID-19 să meargă se se testeze şi la medicii de familie sau în farmaciile care fac astfel de teste gratuit, pentru a nu suprasolicita sistemul. Alte direcţii de sănătate publică din ţară sunt deja depăşite de situaţie.

28 de centre de testare gratuită PCR au fost deschise în cele mai mari spitale din Bucureşti. Cei care au simptome, trebuie să sune la DSP sau să se înregistreze online. Iar apelurile au explodat. Sâmbătă, 2.000 de persoane au sunat la DSP, iar duminică şi luni aproximativ 4.000. Marţi, însă, peste 25.000 de bucureşteni au sunat în call center.

Direcţia de Sănătate Publică din judeţul Prahova, însă, a ajuns deja în situaţia de a fi copleşită. Numărul apelurilor sau dublat de la o săptămâna la alta.

Reprezentanţii instituţiei au făcut apel la unităţile sanitare şi autorităţile locale să detaşeze personal care să ajute Direcţia de Sănătate Publică. Medicii atrag, din nou, atenţia că cei care se simt foarte rău şi au forme grave de COVID- 19 trebuie să sune la 112, nu la DSP.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt