Loviţi de oboseală dusă la extrem, de stres psihologic şi emoţional, dar şi de boala care a cutremurat o lume întreagă! Aşa au trăit şi au muncit luni la rând medicii noştrii, dar şi tot personalul sanitar. Mulţi au vorbit public despre povara lor, dar nimeni nu le-a ascultat cu adevărat păsul. Pentru prima dată însă după o perioadă atât de grea, cineva s-a gândit să evalueze gradul de epuizare al acestor oameni. Se întâmplă
chiar la Timişoara, unul dintre locurile în care specialiştii au luptat din greu să salveze cât mai mulţi oameni. Şi tot de aici vor veni şi soluţii pentru alinarea salvatorilor din linia 1.
28 februarie 2020. Ziua în care cadrele medicale ale Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timişoara au intrat în lupta împotriva virusului SARS-COV 2. În curând se împlineşte un an de cand corpul medical dar şi cel auxiliar au lucrat continuu pentru a reuşi să facă faţă fluxului mare de pacienţi. Primele semne de oboseala au apărut însă în urmă cu câteva luni, dar în ultima perioada …s-au intensificat.
Cei care lucrează în unitatea sanitară spun că efectele se văd nu doar la locul de muncă, ci şi acasă, în familie.