Doar o treime din cabinetele medicilor de familie se află în contract cu CJAS pentru vaccinarea anti-COVID

Doar o treime din cabinetele medicilor de familie se află în contract cu CJAS pentru vaccinarea anti-COVID

Doar un număr de 42 de cabinete ale medicilor de familie din judeţul Harghita, dintr-un total de 128, se află în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, pentru administrarea vaccinului anti-COVID, iar acoperirea teritorială a acestor cabinete la nivelul judeţului nu este adecvată.

Directorul general al CJAS Harghita, Duda Tihamer, a precizat marţi, pentru AGERPRES, că instituţia pe care o conduce are încheiate contracte cu 128 de cabinete medicale din judeţ, dar numărul medicilor de familie este mai mare, întrucât pe un singur contract se pot afla mai multe persoane.

Din totalul de 128 de contracte încheiate cu cabinetele medicale, 42 sunt pentru vaccinarea anti-COVID, în 81 de cabinete se efectuează testarea COVID, iar 103 cabinete se află în relaţie contractuală cu CJAS pentru urmărirea stării post-COVID.

Directorul general al CJAS Harghita a punctat faptul că numărul medicilor de familie care au fost implicaţi în activitatea de vaccinare anti-COVID este mai mare, mulţi lucrând în centrele de vaccinare din judeţ.

Duda Tihamer crede că, după 1 iulie, când activitatea de vaccinare anti-COVID se va face exclusiv în cabinetele medicilor de familie, numărul contractelor încheiate cu casă va creşte.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt