Există cazuri de familii cu patru-cinci membri, în care doi-trei se infectează cu SARS-CoV-2, dar deşi locuiesc sub acelaşi acoperiş şi împart acelaşi spaţiu, ceilalţi membri nu se infectează. Se infectează, de pildă, soţia şi copiii, dar nu se infectează soţul. Sau invers. Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, Beatrice Mahler, confirmă că există asemenea cazuri. Întrebată cum se explică o astfel de situaţie, dr. Beatrice Mahler a subliniat că pot fi două aspecte diferite.
„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii şi atunci, cel puţin conform definiţiei de caz, ele nu sunt testate şi practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat. Dar există şi posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecţie să nu se producă în corpul lor. Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicităţii, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a arătat dr. Beatrice Mahler într-o intervenţie la Digi24.
Ea spune că şi cantitatea de particule care ajunge în organism contează foarte mult şi, la fel ca mulţi alţi medici, spune că nu trebuie să ne fie frică de curenţii de aer.