Comisia ar vrea paşaport Covid

Comisia ar vrea paşaport Covid

Implementarea unui aşa zis paşaport de vaccinare pare o idee tot mai aprope de a deveni realitate! Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, s-a pronunţat în favoarea introducerii acestui document. Există însă unele condiţii pentru a fi recunoscut pe plan european. Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării spune că legislaţia europeană acceptă un astfel de paşaport.

Preşedintele Comisiei Europene a declarat, la lansarea preşedinţiei portugheze a Uniunii Europene, că ar fi de acord cu un paşaport european, aşa cum a propus Grecia, însă în anumite condiţii.

Însă reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţat că se opun deocamdată unui paşaport ca o condiţie pentru a le permite oamenilor să călătorească între ţări.Până acum, în favoarea unui paşaport covid sunt Grecia, Spania, Belgia, Islanda, Estonia şi Danemarca. Şi purtătorul de cuvânt adjunct al Comisiei Europene, românca Dana Spinanţ, s-a pronunţat într-o declaraţie citată de presa italiană cu privire la paşaportul de vaccinare.

Prin urmare, pentru a se ajunge la un astfel de document, ar trebui să se organizeze o dezbatere politică şi juridică la nivel european. Următoarea videoconferinţă a liderilor Uniunii va avea loc joi, 21 ianuarie, dar sursele europene citate de presa italiană nu cred că subiectul legat de paşaportul covid va fi abordat.
România s-a poziţionat contra unui astfel de paşaport propus, oficial, pentru prima dată de Grecia, pe motiv că ar fi discriminatoriu.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztaloş, îl contrazice pe preşedintele Iohannis şi consideră că solicitarea autorităţilor de a avea un astfel de document nu reprezintă nu este discriminatoriu.

Statele care solicită astfel de paşapoarte sunt acoperite de un articol din legislaţia europeană.

Ideea unui paşaport de vaccinare anticovid a apărut încă de anul trecut, înainte de începerea vaccinărilor, şi a fost lansată de Organizaţia Internaţională a Transporturilor Aeriene. Ulterior, ideea a fost susţinută şi de politicieni sau de unele companii.

Afla mai multe desprecovidpasaport covidtop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt