Cine se vaccinează primeşte 100 de lei

Cine se vaccinează primeşte 100 de lei

Cei care aleg să se vaccineze în perioada următoare ar putea primi 100 de lei. Condiţia este se imunizeze cu schemă completă. Potrivit Ministrului Sănătăţii banii vor fi oferiţi sub forma unui voucher. Cei care s-au vaccinat deja, ar putea fi premiaţi şi ei…prin intermediul unei loterii. Guvernanţii speră ca astfel să îi stimuleze pe cei care nu s-au vaccinat. Proiectul de lege este înca în lucru şi ar putea fi aprobat în perioada următoare.

Cei 100 de lei vor fi oferiţi celor care finalizează schema de vaccinare. Nu se ştie însă care vor fi premiile pentru cei care s-au imunizat deja

O decizie care nu era văzută cu ochi buni în urmă cu câteva luni. În luna mai, Florin Cîţu spunea clar că nu recompensele sunt soluţia pentru a-i convinge pe romani să se vaccineze

O decizie care nu era văzută cu ochi buni în urmă cu câteva luni. În luna mai, Florin Cîţu spunea clar că nu recompensele sunt soluţia pentru a-i convinge pe romani să se vaccineze.

Nici coordonatorul campaniei de vaccinare nu considera, acum două luni, că stimulentele sunt o soluţie eficientă.

Românii sunt convinşi că pentru anumite categorii campania va funcţiona, însă nu consideră că este o decizie bună.

Alte state oferă deja stimulente pentru vaccinare. În Statele Unite se oferă 100 de dolari, gogoşi sau bere . Angajatorii din Italia oferă bonusuri la salariu sau zile de concediu suplimentare, iar în Cehia funcţionarii publici au două zile suplimentare de concediu. În Japonia premiile sunt mai consistente, de la apartamente de lux, la lingouri de aur.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt